március 10

Érvényesülés: Meg tudod szerezni, amit megérdemelsz?

0  hozzászólás

Ez az cikk a szövegírásról és az érvényesülésről szól.

Jogosan kérdezhetnéd, hogy mi köze a kettőnek egymáshoz, de az ilyen kérdéseknek úgyincs értelme, mert az életben mindennek köze van mindenhez. Csak egy kis fantáziára van szükség, hogy megtaláld a kapcsolódási pontokat.

De most sokkal egyértelműbb lesz a megfeltetés.

Ez a bejegyzés először is az érvényesülésről szól, a TE érvényesülésedről, és aztán a szövegírásról is.

Ha azonban téged annyira érdekel a szövegírás, mint engem a foci meg az autóverseny (semennyire), akkor is érdemes lehet elolvasnod ezt a levelet, mert az érvényesülés a sikered kulcsa.

Először is tisztázzuk ezt a fontos fogalmat:

Mi a csuda az az  érvényesülés?

Az érvényesülés azt jelenti, hogy képes vagy megmutatni, felhasználni és a javadra fordítani mind azt a sok jót, ami benned van.

  • Ha pl. te értesz a gyerekekhez, akkor elhelyezkedhetsz egy óvodában, ahol imádni fognak a gyerekek, és a szülők és kollégák is megbecsülnek majd - mellesleg egész jó fizetést is kapsz (illetve annyit, amennyivel elégedett vagy).
  • Ha te jó autószerelő vagy, és tudsz érvényesülni, akkor egy olyan cégnél dolgozol, ahol izgalmas feladatok, korrekt főnök, jó munkakörülmények és kiemelkedő fizetés vár rád.
  • Ha jól fog az agyad és tudsz bánni az emberekkel, valamint érdekelnek a személyiségfejlesztés módjai, akkor kellő érvényesülési képességgel közkedvelt, sikeres coach válhat belőled, aki nemcsak emberek százainak teszi jobbá az életét, hanem van mit aprítania a tejbe is.

Ezek voltak a pozitív példák.

Ha azonban a fenti példában szereplő emberek nem tudnak érvényesülni

  • Akkor a kiváló óvónő a Nemzeti dohányboltban dolgozik eladóként.
  • A tehetséges autószerelő a benzinkutasként tengeti életét.
  • A jó emberismerő és tehetséges coachjelölt biztosításokat ad el - de nem élvezi.

Félre ne érts! A dohánybolti eladó, a benzinkutas és a biztosítási ügynöki szakmákat egy cseppet sem tartom rosszabbnak a többitől. Nem erről van szó! Ezek lehetnek álommunkahelyek azoknak, akik itt érzik jól magukat és ehhez értenek. Ez nagyon fontos.

Itt egyszerűen arról van szó, hogy...

Az  érvényesülés során...

1. Azt csinálod, amiben jó vagy, és amit élvezel.

2. Megkapod érte a megérdemelt elismerést, juttatást.

Figyelem, mindkettő tényezőnek igaznak kell lennie ahhoz, hogy elmondhasd magadról, te tudsz érvényesülni!

Az érvényesülésről külön könyvek és tanfolyamok szólnak, de mivel ez most csak egy közönséges (avagy mezei) blogbejegyzés, beszéljünk az érvényesülésnek csupán egy módjáról.

A szövegírás

Tegyük a helyére ezt a szót, mert sokan rosszul értelmezik a kifejezést. Nem mindegy ugyanis, hogy milyen szövegek megírására gondolunk.

Mi a szövegírás?

A szövegírás az angol "copywriting" kifejezésnek a magyar megfelelője, amely kifejezetten a marketing- és reklámvilágban használatos. A copywriting fogalma az 1800-as években jelent meg, amikor az újságokban és kiadványokban megjelenő hirdetésekben szükség volt hatékony és meggyőző szövegekre annak érdekében, hogy az olvasókat vásárlásra ösztönözhessék. A copywriting azóta is fontos szerepet tölt be a reklámiparban, és az online marketing térben is elterjedt, ahol az írott tartalmak nagy jelentőséggel bírnak az ügyfelek megnyerése és az eladások növelése szempontjából.

Nos, azt hiszem, bátran kijelenthetjük:

Ha vállalkozásod van vagy vállalkozást szeretnél indítani, akkor a szövegírás számodra az érvényesülés egyik legfontosabb területe.

Így el is érkeztünk jelen blogbejegyzés legfontosabb pontjához, úgy is mondhatnánk, most fog a mondanivalónk kicsúcsosodni.

Hogyan érvényesülhetsz te is a szövegírással 5 lépésben?

Hogy érvényesülj szövegírással?

Az alábbi lépéseket követve számodra is gyerekjáték lesz hatalmas sikereket elérni a szövegírást felhasználva.

Amúgy nem. Csak vicceltem. A hatalmas sikerekért mindig meg kell dolgozni. Ez alkalommal azonban nem fog kérgessé válni a tenyered a kapanyéltől. Talán az ujjaid lekopnak a sok gépírástól, de némi áldozatot mindig kell vállalni a sikerért.

Lássuk hát a sikerhez vezető út lépcsőfokait.


01. Kell egy cél

Anélkül biztos, hogy semmire sem mész. Ha el akarod érni az úti célod, meg kell azt határozni. A GPS-nek sem mondhatod, hogy vezessen el bárhova.

Például:

  • Alapítok egy csodálatos jógaiskolát.
  • Felépítem a saját könyvelőirodám.
  • Egészséges ételeket forgalmazó webáruházat indítok.

2. Kell egy vállalkozás

Mert anélkül nem megy sajnos. Ehhez nem szakértek, de más igen. Például KATA ért hozzá. Nézz utána, ez nem foghat ki rajtad. Képzeld csak el, hogy egy csomó ember meg akarja venni a terméked vagy szolgáltatásod, de izé, nem tudsz számlát adni. Ez nem megengedhető. És nem is nagy feladat.


3. Kell egy eladható termék vagy szolgáltatás

Hacsak nem karitatív tevékenységet végzel, akkor valamit el akarsz majd adni. Meg kell barátkoznod a gondolattal, hogy pénzt kérsz az emberektől. Cserébe azonban nagyon jót teszel majd velük.

Erről most is lehetne írni egy könyvet, annyira nem mindegy, hogy milyen minőséget nyújtasz át, és mennyire értékeled azt, és milyen áron értékesíted. De ha majd elérkezik ennek a pillanata, beszélhetünk erről is.


4. Írj szöveget!

És ez a legfontosabb a szövegírásban. Nem az, hogy hogyan, hogy milyet, hogy hova, hanem az, hogy egyáltalán írsz-e.

A legnagyobb hiba, amit elkövethetsz a szövegírásban, hogy nem csinálod. Ez fontos, írd fel.

Néma gyereknek anyja sem érti a szavát. A szerénység legjobb ellenszere az önfényezés, a szégyenlőséget egészséges önbizalomban tudod feloldani.


5. Tanulj!

Az első szöveget megírhatod a legjobb tudásod szerint. Nem kell hozzá tanfolyam, nem kell hozzá iskola, csak te. “Cipőt a cipőboltból!” És kész. “Fodrász vagyok és alig várom, hogy újjávarázsoljam a frizurádat!” Vagy: “Fáj a hátad? Masszőr vagyok, segítek.”

Vannak azonban nagyon okos szövegírási tippek, technikák, módszerek, stratégiák és tanácsok, amelyekkel SOKKAL jobb szövegeket írhatsz. És ezek mind tanulhatók.

Ez tehát a következő lépés. Nem kihagyható.

És most egy lényeges kérdés, és rögtön a válasz is:

Hogyan tovább? Vágj bele!

Segítek neked mindenben, számíthatsz rám. Ahogy kirepültem az iskolából (páros lábbal segítettek ebben), azonnal vállalkozóvá váltam, és rögtön elkezdtem szövegeket írni. Nagyon sok mindent kipróbáltam azóta, és bátran kijelenthetem: NAGYON NEM MINDEGY, hogy hogyan írsz. Milliók múlnak rajta.

A pénz beszél, a kutya ugat, a szövegíró azonban ír.

Hadd mutassam meg neked a szövegírás mesterfogásait, hogy te is elindulhass az érvényesülés útján.

Online Szövegírás Tanfolyam - Kezdj el te is olyan szövegeket írni, amelyek hatnak az olvasóra!

Indulj el a saját vállalkozásoddal az érvényesülés útján!


Ez is érdekelhet

Mit tud az online tanterem?

Mit tud az online tanterem?
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Szívesen változtatnál? Iratkozz fel ingyenes sorozatunkra!

Hogyan keress pénzt azzal, amit szeretsz?

A WordPressFlow INGYENES hétrészes email sorozata

Nagyon örültem a levél sorozatnak, köszönöm, hogy megírtad. Mind végigolvastam és jegyzeteltem közben, hogy emlékezzek a sok inspirációra ami ezekből érkezett. Úgy gondolom, hogy ha összeáll a kép a fejemben, pontosan miből és hogyan akarok megélni, akkor egészen biztosan rád bízom ennek a felületét, a weboldal létrehozását. Annyira jó, hogy van ilyen lehetőség, hogy a weboldal készítés össze van kötve a személyiségfejlesztéssel.

Betti

>