Listaépítés

Mi az a listaépítés és mire jó?

A listaépítés azt jelenti, hogy összegyűjtöd azoknak az embereknek az adatait, akik potenciális ügyfeleid lehetnek, vagy valamilyen célból szeretnél velük kapcsolatba lépni.

Természetesen ez csak és kizárólag az adott személy kezdeményezésével és kifejezett hozzájárulásával lehetséges. Adatkezelési tájékoztatót kell készítened, amely megfelel a jogszabályoknak, a GDPR-nek, és az abban foglaltakhoz kell magad tartani, valamint a tájékoztatót a szóban forgó személynek is rendelkezésére kell bocsátanod. Ez egy hosszú és végtelenül unalmas dokumentum, aminek a lényege, hogy a listában tárolt személy adataid biztonságosan őrzöd, senkinek nem adod át, foggal-körömmel védelmezed, nem élsz vele vissza, és ha az illető úgy rendelkezik, azonnal törlöd minden adatát. Ez egyébként természetes GDPR és adatkezelési tájékoztató nélkül is (szerintem).

A lista leglényegesebb adata az email cím, amelyre információt küldesz, és a keresztnév, amely által személyessé teheted az üzeneted.

Ha egy ilyen listával rendelkezel, akkor az abban szereplő embereket tájékoztatni tudod számos dologról. Megírhatod nekik például, hogy

 • újabb blogbejegyzést tettél közzé
 • egy új terméket dobtál a piacra
 • két hétig 30% kedvezménnyel kapható egy terméked
 • megváltozott az Adatkezelési tájékoztatód

Az utóbbi hírtől eltekintve (ami szörnyen unalmas), a leveleid érdekesek, hasznosak és értékesek lehetnek az Olvasóidnak.

Ami nagyon fontos:

Minél több személy szerepel a listádon, annál magasabb bevételt érhetsz el.

Ha például ezer fős a listád, és mindenkit tájékoztatsz az új termékedről, ami 10 ezer Ft, és a listán szereplő emberek 1%-a vásárol, akkor 100 ezer Ft lesz a bevételed. Ha azonban a listád tízezer főből áll, akkor 1 millió Ft lesz a bevételed.

Ez természetesen csak egy példa, ráadásul igen egyszerű, de pont ezért érthető is – remélem.
Ha bevételt akarsz termelni a weboldaladdal, nagyon fontos, hogy legyen olvasói listád.

De menjünk tovább.


Hogyan lehet listát építeni?

Először is meg kell teremtened a szükséges technikai feltételeket (illetve a jogit is, szóval legyen Adatkezelési tájékoztatód, látod, nekünk is van.)

A szoftver

A technikai feltétel egy ún. listaépítő szoftver, vagy email marketing alkalmazás, vagy valami hasonló fura nevű szolgáltatás. Ehhez az interneten kell keresned egy ilyen szolgáltatást, ott regisztrálnod, a legtöbb esetben fizetned is, és máris használhatod.

Végtelenül sok ilyen szoftver létezik, vannak magyarok és külföldiek, ingyenesek és fizetősek, költséghatékonyak és piszok drágák, fapadosak és full extrásak. Elemezgetés helyett ajánlok egy nagyon jót, ez a Listamester. A mi listánk is náluk épül.

Ezt a szoftvert be kell állítani, ugyanis számos opció közül választhatsz, és nagyon okos dolgokat művelhetsz. Csak párat említek meg:

 • Több listát is építhetsz
 • Egy olvasó több listán is rajta lehet
 • Küldhetsz levelet manuálisan
 • Küldhetsz levelet időzítve
 • Küldhetsz levélsorozatokat is, akár hónapokra is beállíthatod ezeket
 • Létrehozhatsz szabályokat, pl. ha egy olvasó már megvette a könyvedet, nem reklámozod neki többet

Csak párat akartam megemlíteni, de ez három pár lett, viszont sokkal több okos dolgot tehetsz még ezekkel a szoftverekkel.

A weboldalad

A listára ugyan kézzel is felpakolhatod az Olvasókat, de ez fárasztó és előtte meg kell szerezned a hozzájárulásukat is, és ez nagyon nem hatékony módszer. A nyerő megoldás az, hogy a weboldaladat összekapcsolod a listaépítő szoftvereddel, és ilyen módon az Olvasó saját maga iratkozhat fel a listádra.

Mutatom:

Hogyan keress pénzt azzal, amit szeretsz?

Most megtudhatod a WordPressFlow INGYENES levélsorozatából!

Ugye, milyen kedves kis doboz? Remélem, fel is iratkoztál, mert ez nem csak egy példa, hanem konkrét lehetőség. De persze példa is.

És persze számtalan különféle lehetőséged van még arra, hogy feliratkozókat gyűjts, de ezen az oldalon csak a legfontosabb információkat akartam neked összegyűjteni.


Listaépítő szolgáltatásunk

Van egy szolgáltatásunk, amelynek a keretében mind a listaépítő szoftvered, mind pedig a weboldaladat teljes körűen beállítjuk neked a listaépítésre.

Ez a szolgáltatásunk a következőket tartalmazza:

 • Segítünk neked beállítani a Listamestert
 • Létrehozzuk a szükséges csoportokat, feliratkozási űrlapokat
 • Összekötjük az oldaladat a listaépítő szoftverrel, és elhelyezzük a szükséges feliratkozási űrlapokat az oldalon
 • Ha van Thrive Leads bővítményed, azzal is összekapcsoljuk a Listamestert (ez később lehet érdekes)
 • Mindent megtanítunk és megmutatunk neked, így ezután már önállóan is tudod építeni a listádat

Gyakorlatilag csak néhány tartalmat szükséges megírnod (hiszen valamit küldened kell az új Olvasóidnak), és máris kezdheted a feliratkozók gyűjtését. Minél előbb kezded el ezt, annál jobb. 


Mennyibe kerül ez a szolgáltatás?

A listaépítés szolgáltatásunk jelenleg igen kedvező áron vehető igénybe, a díja: 60.000 Ft.

További költségek:

Ezt a szolgáltatás bármely általunk készített oldalon el tudjuk végezni. Amennyiben rendelkezel a Thrive Leads bővítménnyel, (amely része a Thrive Themes tagsági rendszerének), akkor ezt is beállítjuk, így később személyre szabott kampányokat tudsz indítani. Ha nem rendelkezel a Thrive Leads bővítménnyel, akkor azt egyszeri 67 dollárért meg tudod vásárolni – de ez nem feltétele a listaépítés szolgáltatásunk igénybevételének.

Mindenképpen szükséged lesz egy listaépítő szoftverre, mi a Listamestert ajánljuk, ami 100 olvasóig ingyenes. Mivel 100 olvasót akár egy nap alatt is szerezhetsz, érdemes magasabb számban gondolkodnod. 2000 olvasóig az éves díjad 12.700 Ft lesz – hidd el, ez nagyon megéri.

Érdekel a Listaépítés szolgálatásunk?

Még böngésznél a szolgáltatások között?
:: vissza az összes szolgáltatáshoz ::

>