Hogyan lépj ki a mókuskerékből? A sikeres vállalkozásod 3 alappillére

A lenti videóból megismerheted a WordPressFlow három legfontosabb alapelvét, amely azonos azzal a három alappillérrel, amelynek segítségével kiléphetsz a mókuskerékből, és elindíthatod saját sikeres online vállalkozásodat.


Három alapvető pillére van annak, hogy kilépj a mókuskerékből, és saját jövedelmet teremts.

A WordPressFlow egy olyan módszert mutat neked, amellyel saját vállalkozást indíthatsz, hogy ezzel olyan önálló jövedelemre tegyél szert, amelynek a nagyságát saját magad határozod meg. Ez azt jelenti, hogy végre kiléphetsz a mókuskerékből, és ahelyett, hogy agyondolgoznád magad valaki másnak az üzletében, végre a saját életeddel foglalkozhass.

Ha otthon is végezhető, gyors meggazdagodást kínáló munkát keresel, vagy ügyes trükköket, amelyek különösebb megerőltetés nélkül egy csomó pénzt hoznak a konyhára, akkor nem jó helyen jársz.

A WordPressFlow alapvetően weboldalkészítésről szól, de ez csak a felszín. Valójában ugyanis a saját személyiséged fejlődése lesz, ami a vállalkozásodat, a weboldaladat és a saját online üzletedet működteti.

Az elmúlt harminc év alatt különféle vállalkozásokból éltem, és ennek az időnek a felétől online vállalkozásból származik a jövedelmem kilencven százaléka. Tudom, hogy számos egyéb módja is van annak, hogy az ember megálljon a saját lábán, én most az általam használt módszert szeretném átadni, ugyanis sok kudarc és rengeteg energia kellett ahhoz, hogy megtaláljam a legfontosabb alapelveket, amelyekkel egy sikeres online vállalkozást lehet üzemeltetni. Meggyőződésem, hogy ezeket az alapelveket alkalmazva neked is sikerülni fog a saját üzletedet sikerre vinni.

1. pillér: A weboldal

(Ebben a videóban NEM foglalkozunk egy nagyon fontos dologgal, nevezetesen azzal, hogy ha valamit el akarsz adni, akkor szükséged lesz egy termékre vagy egy szolgáltatásra. Ha ehhez is szeretnél hasznos tippeket kapni, akkor ajánlom figyelmedbe a "Hogyan keress pénzt azzal, ami szeretsz" c. ingyenes email sorozatot.)

Fiatalabb koromban különféle tevékenységeket kipróbáltam, házaltam videókazettákkal és illatosítókkal, volt alternatív hanglemezboltom, gyártottam kerámiát, és tulajdonképpen visszatekintve ezen vállalkozás mindegyikét tekinthetem sikeresnek, számomra az első nagy áttörés az volt, amikor létrehoztam az első weboldalamat.

A weboldalaimat szinte mindig saját magam készítettem el, kezdve a statikus HTML oldalakkal, amelyekről aztán hamar áttértem a különféle CMS vagyis tartalomkezelő rendszerekre, mint pl. a PHP Nuke, a Joomla, vagy a Drupal. A második nagy áttörés az volt, amikor átálltam a WordPress rendszerekre. Ez nem volt fájdalommentes átállás, de ma már sokkal okosabb vagyok. Szerencsére a WordPress-t már a kezdetektől a Thrive Themes plugincsalád eszköztárával használom. Ez egy olyan kiegészítése a WordPress rendszernek, ami nélkül nem igazán tudom már elképzelni a weboldalaimat.

A vállalkozásod első alappillére a weboldal. A weboldal, amelyet akár saját magad is létrehozhatsz, és más eszközökhöz képest még akkor is viszonylag kis befektetéssel tudsz létrehozni egy prémium kategóriás weboldalt, ha annak a telepítését és beállítását szakemberre bízod.

A weboldalad a lehető legegyszerűbb, legkisebb befektetést igénylő, univerzális színtere és eszköze lesz a saját vállalkozásodnak. Valójában teljesen mindegy, hogy milyen vállalkozásod van. Lehet ez egy helyi vállalkozás, egy étterem, egy kozmetikai szalon, coaching-gal vagy tanácsadással foglalkozó egyéni vállalkozás, a saját weboldalad lesz az az eszköz, amellyel erőteljesen tudod növelni a bevételeidet anélkül, hogy halálra dolgoznád magad. És természetesen lehet egy kifejezetten online üzleted, például egy webáruházad, saját online tanfolyamod, online tanácsadói tevékenységed, amelynek az első számú pillére, az a saját weboldalad lesz.

És az, hogy saját, az nem csak azt jelenti, hogy a te üzletedről szól, hanem annál sokkal többet.

2. pillér: A saját kezedben tartott rendszer

Maradjunk továbbra is a weboldalnál. Az évek során többféle rendszert is kipróbáltam, és miközben azt gondoltam, hogy a saját kezemben tartom az üzletet, rá kellett döbbennem, hogy a sikerem más embereken, más rendszereken és szolgáltatókon is erőteljesen múlik.

Ha például egy bérelhető weboldal-rendszerben hozod létre a weblapod, akkor egyrészt nagy könnyebbséget jelenthet, hogy minden be van állítva, neked nem kell olyasmivel foglalkoznod, hogy az oldalnak a biztonságos tanúsítványát telepítsd, vagy biztonsági mentést készíts, esetleg munkára bírd a tanfolyami modult, mert mindent készen kapsz. Ugyanakkor ez a fajta könnyebbség előbb-utóbb egy igen makacs korlátot fog képezni a weboldalad körül.

Rá kellett jönnöm, hogy semmit sem tehetek, ha felfedezek egy hibát, amelyet a szolgáltató nem hajlandó kijavítani. Semmit sem tehetek, ha úgy döntenek, hogy megszüntetnek egy szolgáltatást, amelyre az egész üzletemet felépítettem, és semmit sem tehetek, ha mondjuk megemelik 100 dollárral a bérleti díjat, vagy jutalékot kérnek az eladásokból.

Szabadon kiválaszthatom, hogy melyik sablont használjam, de kizárólag azokból választhatok, amelyek a rendelkezésre állnak.

Az oldal magyarul beszél, de aztán kiderül, hogy bizonyos szövegek csak angolul tudnak megjelenni.

Ugyanígy egy új funkció bevezetése nem az én döntésem, hanem a szolgáltatóé.

Így történt, hogy kezdetben rendkívül előnyösnek éreztem, hogy levették a vállamról a terhet, de aztán ez a teher egyre jobban kezdett hiányozni, ugyanis a szárnyaló kreativitásom folyamatosan betonfalnak ütközött.

Így tanultam meg, hogy a lehető legnagyobb részben a saját kezemben kell tartanom a rendszert. Minél nagyobb részét birtokolom a weboldalamnak, annál szabadabb vagyok. Épp ezért nagyon fontos, hogy

 • a saját tulajdonú domain nevedre épülő
 • a saját magad által bérelt szerveren üzemeltetett
 • a saját magad által birtokolt rendszerben működtesd a weboldalad.

Így,

 • ha bármit változtatni akarsz, akkor senkitől nem kell engedélyt kérned, senkit nem kell meggyőznöd, senkinek nem kell könyörögnöd, hogy megcsinálja azt a változást - hanem megcsinálod saját magad.
 • nem szükséges magas havidíjat fizetned a rendszer használatért
 • nem más határozza meg a terméked vagy szolgáltatásod árát
 • nem kell jutalékot fizetned senkinek a bevételed után

Egyszóval: Szabad vagy.

Természetesen azonban:

 • sosem leszel teljesen független, mert mindig szükséged lesz más szolgáltatókra
 • így is lehetnek havi díjas költségeid, de csak akkor, ha úgy döntesz, hogy azok szükségesek, és kifizetődőek
 • meg kell tanulnod bizonyos dolgokat saját magadnak elvégezni,

És itt jön be a 3. pillére a vállalkozásodnak.

3. pillér: Te magad

Nem gazdagodhatsz meg "csak úgy". Ahhoz, hogy bevételed legyen, először is szükséged lesz egy termékre, vagy egy szolgáltatásra. Ennek a terméknek vagy szolgáltatásnak ÉRTÉKESNEK kell lennie. Segítened kell az embereknek, valós értéket kell adnod nekik.

Ehhez a saját tudásodra és képességeidre lesz szükséged. Tanulnod kell, és fejlesztened önmagad ahhoz, hogy értéket teremthess.

Ahhoz, hogy ne egy bérelt felületen raboskodj, hanem saját magad birtokold az egész platformot, meg kell tanulnod bizonyos dolgokat. A jó hírem az, hogy ez sokkal könnyebb, mint gondolod.

A rossz hírem az, hogy ez az egész folyamat tulajdonképpen hatalmas munkával jár. Rendesen oda kell tenned magad, hogy felépíts és megtanulj kezelni egy WordPress rendszert, és elkezd működtetni, s azután fenntartsd a saját online vállalkozásodat.

A saját személyes fejlődésed fogja működtetni a vállalkozásodat. Ha azonban bevállalod a tanulást, és hajlandó vagy önmagadon, a saját termékeden vagy szolgáltatásodon, illetve a weboldaladon dolgozni, akkor észre fogod venni, hogy a befektetett munkád és energiád megtérül, mert nemcsak te fogsz közben új emberré válni, hanem a weboldalad elkezd jelentős bevételt termelni.

És mivel a rendszer a te kezedben van, te fogod irányítani az egész folyamatot.

Nos, a WordPressFlow erre a három pillérre épül.


Hogyan tudunk neked segíteni?

Egyrészt követheted a blogot, a hírlevelet, ahol olyan információkat osztunk meg veled, amelyekkel el tudsz mélyedni a saját fejlődésedben, és a weboldalad fejlesztésében is.

Hangsúlyozom, NEM KELL VÁSÁROLNOD tőlünk semmit, mert nálunk nem ez az egyetlen opció. A mi célunk is a bevételszerzés, de nem az egyetlen célunk. Számunkra megtisztelő minden olvasó figyelme, nekünk fontos a kommunikáció, és értéket képvisel az, ha bárkinek tudunk segíteni.

Ha saját magad építed a weboldaladat, és sikeresen felépíted a három alappillért, úgy fogod elindítani a saját vállalkozásodat, hogy nem szükséges nekünk fizetned ezért.

Ha azonban úgy döntesz, hogy megkíméled magad attól, hogy magát a rendszert neked kelljen felépíteni, akkor megrendelhetsz tőlünk egy weboldalcsomagot. Ennek természetesen van egy díja, amelynek fejében azonban:

 • Olyan rendszert építünk neked, amely az általunk ismert leghatékonyabb marketing megoldásokra lesz optimalizálva.
 • A rendszer 100%-ig a te birtokodba kerül, nem kérünk havidíjat.
 • Ingyenesen megtanítjuk neked a rendszer használatát.
 • 12 hónapos garanciát vállalunk a munkánkra.
 • Hosszú távon számíthatsz az együttműködésünkre (és ennek nem lesz külön díja), mert szeretünk segíteni.
 • Nem csak a technikához értünk, több évtizedes tapasztalatunk van a marketingben és a személyiségfejlesztésben is. Számíthatsz ránk ezeken a területeken is.

Nos, őszintén remélem, hogy átment az, amit mondani akartam. Szeretnék neked segíteni, elvárások és kötelezettségek nélkül is megteszem ezt, ha követed az oldalt. Bízom abban, hogy hamarosan a saját sikeredet fogod velünk megosztani. Maradj velünk, mert izgalmas dolgokat fogunk megosztani.

Olvasgatnál?

Íme, a blogunk:

>