november 22

Pszichológia és Coaching – Új WordPress oldalunk a személyes fejlődésért

0  hozzászólás

Nagy öröm számomra Molnár Zsuzsával együtt dolgozni. 

Azt gondolom, mindannyian sokat tanulhatunk tőle. Példaértékű a kitartása, a produktivitása, és rendelkezik azzal a képességgel is, amely sajnos sok weboldal tulajdonosból hiányzik: Tud írni.

Zsuzsival jó be tudjuk osztani a munkát egymás között. Ő a tartalomra összpontosít, mi pedig a technikai feltételeket biztosítjuk számára, hogy mindaz a sok nagyszerű anyag, amely elhagyja a tollát (igen, Zsuzsi kézzel ír első körben, ebben is rokonlelkek vagyunk), s aztán a billentyűzetét, az a weboldalon is napvilágot lásson.

Ezen az oldalon komoly munka folyik, amelynek meg is van az eredménye. Nemcsak ingyenes online tanfolyamra iratkozhatnak fel a látogatók, hanem több, kiváló minőségű fizetős tanfolyam közül is választhatnak, vagy jelentkezhetnek Zsuzsihoz a különféle szolgáltatásokat kiválasztva.

Pszichológia és Coaching

Az oldalt természetesen a Thrive Themes prémium bővítménycsomagja működteti. A gazdag blog mellett az oldal saját online tantermi rendszerrel várja a látogatókat.


Hogy az oldal mit képvisel, milyen értékeket tart szem előtt, és kinek szól, arról a tulajdonost, Molnár Zsuzsát kérdeztem.

Mi az, amit képviselsz, miben tudsz segíteni az embereknek?

Úgy gondolom, hogy ez elég összetett téma, amit pár mondatban nehéz lenne megfogalmazni.

Mégis igyekszem ezt tömören és érthetően elmondani.

A belső békét, „a harmóniában önmagammal és a környezetemmel” mentalitást szeretném átadni a hozzám fordulóknak.

Mivel életvezetési tanácsadó is vagyok, szeretném az embereket rávezetni a helyes, és kiegyensúlyozott életvitelre, ha kell, az egészséges életmódhoz, a mentális problémák kezeléséhez, önmaguk helytelen működésének a megismeréséhez, megértéséhez, egy helyesebb időbeosztáshoz tudok például segítséget nyújtani. Ezek csupán kiragadott helyzetek, erről azonban sokkal többről lehet, és van is szó.

Párkapcsolati és lelki, szellemi coach-ként elakadásokban, párkapcsolati problémák megoldásában tudok segíteni, lelki, szellemi területen legyen az bármilyen elakadás, munkahelyi, továbblépési, fejlődési megtorpanások, stresszkezelés, időmenedzsment, kiégés akár. Párkapcsolati problémák is nagyon sokrétűek lehetnek, például egy pár fontosabb: elhidegülés, kommunikációs problémák, konfliktusok, megcsalás.


Mi a saját személyes tapasztalatod vagy történeted, amely összefügg azzal, amit tanítasz?

A saját magam megismerése a tranzakcióanalízis megismerésével kezdődött. Rengeteget segített abban, hogy rálássak saját rossz működéseimre.

Valahol viszont mindig is szerettem segíteni embertársaimon, és ezért nem csupán az IQ-m jó, ha magasabb az átlagosnál, hanem az érzelmi intelligenciám is. Sok múlik az empátián, az alázaton, a hála gyakorlásán, ahogyan az embertársaim felé fordulok. Ezekkel felszerelkezve indultam el hát, és ezzel a pszichológiai irányzattal egy új szakma felé, amit hivatásomnak vallok: másokat elkísérni a problémáktól a megoldás felé vezető úton. Hiszen mindenki hordozza magában a megoldást is, nem csak a problémát magát. Megfelelő kérdezéstechnikával, odafigyeléssel, értő figyelemmel, meghallgatással ezeket együtt felszínre is tudjuk hozni.

Ezt tettem én is: saját magammal. Már tudom, hogy a kulcs a zárhoz - magamhoz - bennem van. Csak képesnek kell lennem azt megtalálni, a lehető leghamarabb.


Mi a legnagyobb kihívás a munkádban?

Megértetni az emberekkel, ha már hozzám fordulnak, hogy instant, azonnal működő megoldások nincsenek, és a "tutit" sem tudom kimondani egyetlen konzultáció alatt.

Én magam ismerem azt a bizonyos problémát a legkevésbé, és egyetlen alkalom, vagy lehet, hogy kettő sem ad rögtön ellenszert arra.


Mi okozza a legnagyobb örömöt számodra a munkádban?

Az elégedettség, a hála, a köszönet és a vélemények, amit elmondanak másoknak azok, akik felém fordulnak egy-egy sikeres konzultáció-sorozat után.


Ha segítened kellene az embereknek, de csak három tanácsot adhatnál nekik, akkor mi volna az?

 • A legelső talán az, hogyha már bajban vannak, ne féljenek megosztani azt a családdal, és merjenek segítséget kérni egy szakembertől.
 • A második az lenne, hogy foglalkozzanak saját maguk fejlődésével, önmaguk megismerésével, mert a magunkra szánt idő, még ha az pénzbe is kerül, a legjobb befektetés az életükben.
 • A harmadik pedig az, hogy tudjanak lelassulni, ha már - állítólag - ilyen rohanó világban élünk. Ne engedjék elszaladni az életet maguk mellett, merjenek kikapcsolódni, regenerálódni, kapcsolódni igazi hús-vér társaikkal, és hagyják magukban megélni a szabad gyermeki énüket. A világ egy csodálatos hely, ha nyitott szemmel, kíváncsian és élvezettel rá tudunk csodálkozni.
   Álljunk meg néha, megéri, és aztán? Sokkal nagyobb nyugalommal, békével és hálával telve tudunk továbbmenni.

 • Ha szeretnéd komolyabban is megismerni Molnár Zsuzsa oldalát, akkor kattints a lenti linkre:


  Ez is érdekelhet

  {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Szívesen változtatnál? Iratkozz fel ingyenes sorozatunkra!

  Hogyan keress pénzt azzal, amit szeretsz?

  A WordPressFlow INGYENES hétrészes email sorozata

  A hét levél témája:

  • Hogyan találj vissza önmagadhoz?
  • Hogyan fogj hozzá a hatalmasnak tűnő feladatokhoz?
  • Mire figyelj és mire nem, ha célba akarsz jutni?
  • Hogyan hajtsd a saját malmodra a vizet az internet segítségével?
  • Hogyan teremts bevételt a weboldaladdal?
  • Hogyan tedd hatékonnyá a weboldalad?
  • Mi a 7 legfontosabb dolog, ha egyre több bevételt akarsz teremteni a saját weboldaladdal?
  >