május 23

Hogyan legyen GYORSAN weboldalad?

0  hozzászólás

Ebben a rövid bejegyzésben szeretnék neked abban segíteni, hogy hogyan lehet villámgyorsan egy csudaszép, jól működő, prémium kategóriás weboldalad.

A weboldalkészítésnél vannak fontos kérdések, amelyekkel rendszerint találkozom.

A legtipikusabbak:

 • Mit fog tudni a weboldalam?
 • Hogyan fog kinézni, milyen lesz a dizájn?
 • Mennyibe fog kerülni?
 • Tudom majd magam is szerkeszteni?
 • Mikorra lesz kész?

Tulajdonképpen, miközben mindegyik fontos kérdés, az utolsó a legfontosabb. Mert akármilyen szuper weboldalról is beszélünk, ha az SOHA nem lesz kész, akkor nem sokra mész vele.

Nyilvánvalóan nem kell mindenkinek weboldal, így ez a bejegyzés azoknak szól, akik fontolgatják egy saját oldal indítását.

A döntés

Amíg csak fontolgat valaki, morfondírozik vagy filózik, hogy KÉNE egy weboldal, addig semmi sem fog történni. A mag el van ültetve, de a csíra sosem fog kibújni, mert ahhoz hiányzik egy nagy dolog: a döntés. A döntés, amikor végre azt mondod, ennél alaposabban már nem akarod átgondolni, hanem belevágsz.

Ha idáig nem tudsz eljutni, érdemes leülnöd, és összeírnod a gondolataidat, ez sokszor segít túllendülni az ilyen alakadásokon. Ezen túlmeőnen ajánlom még figyelmedbe ezt a bejegyzést is: 10 ok arra, hogy legyen weboldala a kisvállalkozásodnak

A terv

Aztán meg kell határoznod, hogy milyen legyen ez a weboldal. Mindazokra a kérdésekre kell választ találnod, amelyeket az elején felsoroltam. A weboldal érted van, téged szolgál, és ha jó a terved, és a megvalósítás is jól sikerül, sok örömöt fog neked okozni.

Általában egy jó weboldal MINDENT tud, amit csak akarsz. Korábban még voltak korlátok, ma már minden megvalósítható. Természetesen az induláshoz pénz is kell, de azután megfordul a dolog, és a weboldal elkezdni termelni neked a bevételt. Ha egyáltalán a pénzről szól a dolog.

Lehet neked blogod, galériád, videód, oktatási oldalad, online tanfolyamod, népszerűsítheted a helyi vállalkozásodat, foglalhatnak nálad időpontot a partnereid, és így tovább. Bármit megtehetsz.

Az indulás

A terv után már csak a megvalósítás van hátra. El kell dönteni, hogy ki készíti el a weboldaladat. Ha ez nem te magad leszel, hanem valakit megbízol, akkor mindenképpen fontos jól meggondolni, hogy kire bízod a dolgot.

Nemcsak a weboldalakra igaz, hogy nem mindegy, ki a megvalósító. Én azt mondom, sokat számít a kommunikáció. Ha nem kapsz választ a kérdéseidre, vagy nem túl kedvesek veled, felejtsd el, és menj máshová. Nézd meg a referenciákat!

Ha mindent jónak látsz, kérj árajánlatot. Fő a bizalom, de a szerződés mégis fontos. Ha minden le van írva, azzal elkerülhetők a félreértések.

Mikor?

Hogy mikor lesz kész. Ez fontos kérdés. A válasz azonban sokkal egyszerűbb, mint gondolnád: RAJTAD MÚLIK.

Amint azt bizonyára tudod, mi is weboldalakat készítünk. Még sosem fordult azonban elő, hogy miattunk csúszott volna a dolog. Mindig a megrendelőre kell várni.

Ezt rossz érzések nélkül mondom, és szó sincs a felelősség elhárításáról. A weboldalkészítés ugyanis hatalmas munka.

Nagy munka a részünkről, de sokkal nagyobb munka a megrendelő részéről.

Mi adjuk a technikát, felépítjük a menürendszert, beállítjuk a dizájnt, a vásárlási folyamatot, mindent - de ez a dolgunk, és értünk hozzá. Nem rajtunk múlik.

Neked azonban, ha weboldalt építesz, sokkal több feladatod lesz.

Döntéseket kell hoznod.  Szövegeket kell írnod. Képeket adni, logót választani, videókat készíteni. Sokszor szerződéseket kötni, új szoftverekre regisztrálni, hogy minden működjön. Ezek új feladatok, és az elején még okozhatnak némi fejtörést.

Tehát arra, hogy mikor lesz kész a gyönyörű weboldalad, azt tudjuk válaszolni:

rajtad múlik.

Mert ha rajtunk múlik, akkor három hét múlva már termelheti neked a pénzt a weboldalad. Ha úgy érzed, készen állsz, csak keress meg minket.

Jól dolgozunk, és kedvesek is vagyunk. Még egy kávéra is örömmel látunk 🙂


Ez is érdekelhet

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Szívesen változtatnál? Iratkozz fel ingyenes sorozatunkra!

Hogyan keress pénzt azzal, amit szeretsz?

A WordPressFlow INGYENES hétrészes email sorozata

A hét levél témája:

 • Hogyan találj vissza önmagadhoz?
 • Hogyan fogj hozzá a hatalmasnak tűnő feladatokhoz?
 • Mire figyelj és mire nem, ha célba akarsz jutni?
 • Hogyan hajtsd a saját malmodra a vizet az internet segítségével?
 • Hogyan teremts bevételt a weboldaladdal?
 • Hogyan tedd hatékonnyá a weboldalad?
 • Mi a 7 legfontosabb dolog, ha egyre több bevételt akarsz teremteni a saját weboldaladdal?
>