Szolgáltatók

Sok mindenben a segítségedre leszünk, és bízhatsz abban, hogy a maximumot hozzuk ki a weboldaladból a saját tudásunkat és tapasztalatunkat felhasználva. Mi a szükséges telepítéseket, beállításokat végezzük el, szövegeket írunk, folyamatokat hangolunk össze. Ez adja a vállalkozásodhoz tartozó WordPress oldalad motorját, de ez még nem elég.

Nekünk nincsenek szervereink, és nem üzemeltetünk olyan szolgáltatásokat, amelyekkel például email-eket küldhetsz, videót streamelhetsz, bankkártyás fizetéseket fogadhatsz. Ezeket a szervereket és szolgáltatásokat többnyire hatalmas cégek üzemeltetik. 

Ahhoz, hogy a weboldalad egyáltalán üzemelhessen, számos ilyen szolgáltatóra szükséged van. Miközben nagyon sok ilyen szolgáltató létezik a világon, és természetesen nincs mindegyikre rálátásunk, ezen az oldalon összegyűjtöttük számodra az általunk ajánlott szolgáltatókat. Amennyiben a weboldaladat mi készítjük el és mi állítjuk be a marketingfolyamatokat, akkor előnyös, ha ezeket a szolgáltatókat választod.

Milyen szempontok alapján választottuk ki ezeket a szolgáltatókat?

1. Minőség

Egy szolgáltatás minősége lehet kiváló, lehet silány, és a kettő között valahol. Az általunk ajánlott szolgáltatók kiválóak. Ez nem jelenti azt, hogy nem fordul elő soha semmilyen hiba, természetesen ez bárkivel és bármilyen céggel megesik, de ha erre van megfelelő megoldás és segítség, akkor ez nem jelent nagy problémát.

2. Ügyfélszolgálat

Nagyon fontos, hogy egy esetleges hiba, vagy a szolgáltatás módosítása esetén az ügyfélszolgálat könnyen elérhető legyen, és a  kommunikáció gördülékenyen történjék. Szintén sokat számít, hogy a cég munkatársai milyen szintű segítséget nyújtanak, és milyen csatornákon érhetők el.

3. Ár

Nem mindig az olcsó a legjobb. Miközben nagyszerű ingyenes megoldások is léteznek, ha az üzletedből bevételt remélsz, nem érdemes a minőségen spórolnod. Nagyon fontos kritérium természetesen az is, hogy ne menjen rá a gatyánk a szolgáltatói díjakra, épp ezért igyekeztünk az ár/érték arány szempontjából a legkedvezőbb megoldásokat választani.

4. Hazai

Amint azt látni fogod, a magyar szolgáltatókat részesítettük előnyben - de nem mindig vannak magyar szolgáltatók, vagy ha vannak, sokszor drágábbak, mint a külföldiek, vagy alacsonyabb az általuk nyújtott szolgáltatás minősége.

5. Folyamatos fejlesztések

Bár vannak jól bevált rendszerek, amelyek jól működnek, bizonyos szolgáltatásoknál elvárjuk, hogy folyamatosan fejlesszék azt, ami nem merülhet ki a hibajavításokban, hanem új funkciókat, több lehetőséget akarunk kapni. Épp ezért volt fontos szempont a kiválasztásnál, hogy ezek a fejlesztések napirenden legyenek.

Nézzük hát, kiket ajánlunk a weboldalad működtetéséhez.


Tárhely, domain, email

Szükséged lesz egy domain névre. Ezt először is regisztrálnod kell, majd később fizetned kell a fenntartásért egy éves díjat. Ez nem túl magas összeg a weboldalad értékéhez képest.

A weboldaladat egy szerveren kell elhelyezned. A WordPress-nek adatbázisra is szüksége lesz, ezért a tárhelyen adatbázis-szolgáltatásra is szükséged lesz.

Fontos, hogy a weboldalad biztonságos SSL tanúsítvánnyal rendelkezzen. 

Az email-ek kezeléséért is a tárhely szolgáltató a felelős. 

A legjobb, ha te magad is bármit be tudsz állítani az adminisztrációs felületen, mint ahogyan az is, hogy szükség esetén az ügyfélszolgálat segítsen neked.

Az általunk ajánlott szolgáltató a Rackhost.

Évek óta náluk tartjuk a weboldalainkat, így neked jó szívvel ajánljuk őket. A fenti szolgáltatások gond nélkül használhatók, és mindig megkaptuk a szükséges segítséget, amikor kértük.

WordPress bővítmények

Ez lesz az egyetlen olyan szolgáltató, amelynek a termékeire feltétlenül szükséged lesz, ha velünk szeretnél dolgozni. 

Amióta csak a WordPress-t használjuk, azóta kizárólag a Thrive Themes bővítményeit használjuk. 

A weboldalak megjelenését, tehát a design-t, sablont a Thrive Theme Builder-rel végezzük el. Ezen túlmenően az összes tartalmat a Thrive Architect bővítménnyel szerkesztjük. Ezek nélkül nem tudunk olyan minőségű weboldalt készíteni és üzemeltetni, ami a saját elvárásainknak megfelelő.

A Thrive Themes egy egész plugin-családot üzemeltet, amelyek segítségével KONVERZIÓRA OPTIMALIZÁLT weboldalakat hozhatunk létre, és ez számunkra a legfontosabb kritérium. 

A Thrive Themes-ről egy külön oldalon írunk, ha szeretnéd jobban megismerni a termékeket, az árazást, akkor kérlek, kattints ide: Thrive Themes.

Ha a szolgáltató weboldalán böngésznél inkább, akkor nyomd meg a lenti gombot.

Fizetési kapuk, szolgáltatók

Tökéletes megoldást még nem találtunk az online vásárlásra, bár még nem teszteltük le az összes lehetőséget. Gyakorlatilag bármilyen fizetési szolgáltatóval össze tudjuk kötni az oldalt, legyen szó PayPal-ról, Stripe-ról, OTP Simple Pay-ről, de a vásárlók átutalással is tudnak fizetni. A számlázási folyamatot is tudjuk automatizálni.

Mi jelenleg a PayPal-t ajánljuk, aminek az előnye, hogy maga a számla ingyenes, és rendkívül könnyen beállítható, valamint nemcsak PayPal számlával lehet fizetni, hanem bankkártyával is.

A PayPal-nak vannak hátrányai is. Amit mi tapasztaltunk:

  • nehezen elérhető és lassú ügyfélszolgálat
  • csak angol nyelvű kommunikáció
  • időszakonként különféle dokumentumokat kérnek megerősítésként, hogy valóban mi vagyunk-e azok (pl. személyi igazolvány, vagy lakcímkártya másolata)
  • ritkán előfordul, hogy a bankkártyás opciót nem jeleníti meg a fizetéskor a rendszer, csupán a PayPal számlás fizetési lehetőséget.

Mindezek ellenére ez az, amit gyakorlatilag ingyen és viszonylag könnyedén be lehet üzemelni, és a fenti hibák és nehézségek is elháríthatók néhány email váltással.

Jelenleg a Stripe rendszere tesztelés alatt áll, így erről még nem tudunk érdemben nyilatkozni. Itt van az OTP Simple Pay rendszere, ahol van belépési díj is. Ezt a WooCommerce rendszerhez be tudjuk állítani, az online tanfolyamokhoz azonban nem. A PayPal-t online tanfolyamokhoz is be tudjuk kötni. Fontos tudni, hogy a PayPal-nál üzleti számlára lesz szükséged.

WordPress tagsági rendszer

Ha valaki megvásárol egy online tanfolyamot, akkor azt nem email-ben kapja meg, nem tudja letölteni, hanem a weboldalra belépve (felhasználónév és jelszó birtokában) tudja megtekinteni. Hogy mindenki csak azt a tanfolyamot láthassa, amelyet megvásárolt, szükség van egy WordPress-be integrált tagsági rendszerre. Ez az adott felhasználónak biztosít hozzáférést a megvásárolt tanfolyamokhoz. Ezt a funkciót sajnos a WordPress alapból nem tartalmazza, ezért korábban szükség volt egy külső szolgáltatóra.

Ugyanakkor 2021 májusától már nincs erre szükség, mert a Thrive Themes kifejlesztette a WooCommerce integrációt, így a webáruház rendszerén keresztül tudjuk megoldani a tanfolyamok értékesítését.


Hírlevélküldő rendszer

Az, hogy a felhasználókat email-ben is meg tudd szólítani, elengedhetetlen feltétele egy nyereséges online vállalkozásnak. A listaépítés a bevételed igen erőteljesen érinti, ezért nagyon fontos, hogy egy profi rendszert használj.

Miközben számos kiváló külföldi szolgáltató érhető el, tekintettel a magasabb árfekvésre és az angol nyelvű beállításokra nem feltétlenül járunk jól, ha őket választjuk.

Mi egy magyar szolgáltatót ajánlunk, ők a Listamester. 

A Listamester igen sokrétű szolgáltatást nyújt, s ha megbarátkozol a felhasználói felületével, a legtöbb olyan funkciót el fogod érni, amit a külföldi szolgáltatók is nyújtanak. 

A három legfontosabb érv mellettük:

1. Magyarok
2. Fejlesztik a rendszert
3. Gyors, kedves és segítőkész ügyfélszolgálatuk van. Mindig számíthatsz rájuk!

Videós streamer szolgáltatók

Amennyiben a blogodban vagy a weboldaladon ingyenesen is megtekinthető videókat szeretnél szerepeltetni, a jól ismert YouTube jó megoldás lehet számodra.

Ha azonban az online tanfolyamaidban szeretnél videókat elhelyezni, és azt akarod, hogy azokat ne lehessen letölteni, megosztani, akkor a YouTube kevés lesz neked.

Az általunk ismert, használt, és ajánlott szolgáltató a Vimeo, amelynek a Vimeo Pro csomagját használjunk magunk is.

Azonkívül, hogy a videót sehol sem lehet elérni, csak ott, ahol azt te engedélyezed, és minden szempontból védett lesz a tartalmad, számtalan beállítás lehetőség közül választhatsz (pl. fejezeteket hozhatsz létre a videókban).

A Wistia nyújt még hasonló színvonalú szolgáltatást, de azt az árazása miatt főként nagyobb cégek szokták használni.A fenti szolgáltatók oldalait tetszésed szerint böngészheted. Ha nem tudod pontosan, mire van szükséged, csak szólj, szívesen segítünk! Akár a megrendelés folyamatában is a rendelkezésedre állunk, mint ahogyan a későbbiekben a szolgáltatókkal való kommunikációt is ránk bízhatod. Ha szeretnéd velünk felvenni a kapcsolatot, kattints ide.

>